Oroszlánszív Lovagrend

A Lovagrend története 2008 őszén kezdődött.
Rendünk vezet
ője Nagy Gábor úgy érezte Szegeden nincs megbecsülve kellőképpen a középkori hagyományőrzés és a kulturális értékek tisztelete.
Mint régi hagyomány
őrző össze verbuvált egy pár embert aki viszont érzett és szeretett volna tenni ezen tények ellen, így 2009 tavaszára megalakult az Oroszlánszív Lovagrend!

Miért Oroszlánszív?
Sokan kérdezték már, egyszer
ű megoldása van nevünknek. Mint a  keresztes hadjáratok kedvelői illetve a 12-13.század iránt érzett szeretet és tisztelet arra sarkallt bennünket hogy a neves Oroszlánszívű Richard-ról nevezzük el rendünket ezzel is tiszteletünket téve a nagy hadvezér iránt.

Mivel Foglalkozunk?
A Lovagrend a 12.-13.sz.-i kultúrát, hagyományokat, harcmodort, öltözködést, táborokat, életvitelt, történelmet szeretné bemutatni a közönségnek mind Magyar vonalon II. András Személyén és korán illetve Oroszlánszív
ű Richard csatáin és korán keresztül.

Haditornában fegyverbemutatókat tartunk hajító fegyverekből kelevéz, hajító bárd, hajító kereszt illetve íjászatból reflex íj, long bow és vívásból botharc, lándzsavívás, kardvívás, bárdvívás, fokos harc, pajzsok előnyei, tőrpárbaj.

Hagyományőrzésben tábori életkép bemutatása sátrakkal, fegyver és páncél állványokkal, véd művekkel, palánkkal, árnyékolóval, főzéssel, történelmi mesékkel, kézművesekkel.

 

Természetesen mindez korhű felszerelésben!